Matlådor och bordsplacering.

Hej på er! Jag har precis slagit mig ner i soffan (skräll) efter att ha gjort storkok och fixat massor av matlådor. Träningen flyter på riktigt bra nu men kosten har jag haft jättesvårt att få in bra rutiner med! Det blir lätt för stora portioner, flera portioner osv, så nu kände jag att det var dags att göra matlådor med rätt storlek på innehållet! Wish me luck!

Kvällens sysselsättning för mig och Rickard består av bordsplacering inför bröllopet. Vi använder Bröllopsguidens bordsplaceringsverktyg, väldigt mycket smidigare än att sitta med vanligt papper och post-it-lappar måste jag erkänna! Man inser att det kommer krävas lite planering för att få till det så bra som möjligt men vi har väldigt roligt samtidigt som vi gör det!
8-månaderskontroll.

Godkväll! Idag har jag försökt skriva färdigt och publicera det här inlägget flertalet gånger men en liten dam på extremt dåligt humör har gjort att det inte har blivit möjligt förrän nu. Nu sover hon gott i sin säng däruppe i alla fall. Lilla hjärtat, det är inte lätt att få tänder, det märks så tydligt på humöret på henne. 


Efter klinikmötet imorse hann jag med en löprunda i vårsolen innan det var dags för Ruths 8-månaderskontroll på BVC. Fram till sex månader så går man dit en gång i månaden men efter  sex månader är det en gång varannan månad istället. Idag var det riktigt spännande att se vad som hade hänt under de två senaste månaderna! Hon har gått upp ett halvt kilo och väger nu 8,3 kg, följer medelkurvan exakt. Gällande längden ligger hon ett sträck över medelkurvan och hon hade växt tre centimeter sedan sist och är nu 72 cm lång. Utöver mätning och vägning pratade vi om Ruths kostvanor, om hur man bör barnsäkra hemmet och lite om den kommande 12-månaders vaccinationen. Det känns svårt att greppa att hon redan är åtta månader vår lilla stora tjej! Imorse drog hon sig upp till stående i spjälsängen så nu måste vi sänka botten till det lägsta läget. Annars så håller hon på att träna på krypposition även om hon inte tar sig någonstans än. 


Påskhelgen.

Hej på er! Hoppas att ni har haft en bra påskhelg allihop! Det har varit riktigt skönt med långhelg och vi har haft något roligt inplanerat varje dag så nu landar vi i soffan och laddar upp inför en ny vecka, om än lite kortare än vanligt!
Idag har det var riktigt vårväder ute med strålande sol så vi har grejat i trädgården större delen av dagen. Trimmat till häcken på framsidan och rensat ur där, tagit ner några buskar på baksidan och krattat upp de där sista lövhögarna som var kvar ifrån i höstas. Efter det promenerade vi iväg och hälsade på hos Rickards pappa en stund och medan Rickard gick hem med Ruth i vagnen så sprang jag istället. Utöver att vi har träffat och umgåtts med våra familjer under helgen så hade jag en tjej-drinkkväll här hemma hos oss i fredags. Ruth sov borta för första gången hos sin mormor och morfar Stefan. Vi är bjudna på 30-årsfest i april och då ska de vara barnvakt åt Ruth så jag ville att vi skulle ha en test-översovning innan det. Det gick jättebra, hon var lite gnällig men förklaringen till det visade sig under lördagen när vi upptäckte att en tand hade brutit igenom i underkäken! Hennes första lilla mjölktand, ni kan ju tänka er att mamma tandhygienist här är lyrisk! Oavsett så gick översovningen bra och det känns så skönt för mamma-hjärtat att man har barnvakter som man kan lite fullt ut på!


Tjejkvällen blev väldigt lyckad och jag hade så roligt! Vi gjorde drinkar och spelade olika öl-spel, pratade och skrattade och hade en riktigt bra kväll!