Att bli arbetsstark

Förra torsdagen till söndagen var jag på kurs med jobbet i Sitges i Spanien. Kursen hade ingenting direkt med tänder att göra utan handlade om hur man ska tänka, träna och jobba för att bli stark i arbetet för oss som har ett fysiskt tungt arbete. Vi inom tandvården hamnar ju väldigt lätt i dumma arbetsställningar som inte är snälla mot kroppen, speciellt vi tandhygienister som jobbar mycket själva. Jag är helnöjd med kursen, vi hade Lovisa "Lofsan" Sandström och Karin Pinel som föreläsare och det blev en grymt bra kurs! De varierade föreläsningar med workshops och träningspass, tummen upp för det! De två första kvällarna var det gemensamma middagar med hela kursgänget,v arav den ena eftermiddagen och kvällen spenderades i Barcelona, och den tredje kvällen var det fritt att göra vad man ville och då blev det middag med bara vår klinik. Det blev fyra toppendagar med världens bästa arbetskamrater och jag har skrattat så mycket och haft det så bra! Tack allihop för en oförglömlig resa!
Höstblåsor och träningslängtan

Hej på er! Motivationen till att blogga har varit rätt så låg den senaste tiden då det har varit mycket runtomkring oss här hemma. Men nu håller det nog på att lugna ner sig igen, hoppas på att lusten kommer tillbaka i samband med det. I torsdags fick Ruth stanna hemma från förskolan då hon hade feber och några timmar senare började hon få blåsliknande utslag kring munnen, i svalget, på händerna och fötterna. Höstblåsor kallas det tydligen och påminner lite om vattkoppor, har du haft det en gång så får du det inte igen. Jag har tyckt så synd om lillpluttan då hon har haft ont av blåsorna från munnen, vi har i stort sett bara fått i henne välling de senaste dagarna ochmed detta. Men nu så är hon äntligen feberfri och blåsorna håller på att torka ut igen. Hoppas på nya friska tag igen!Åh, på tal om något helt annat så ska jag äntligen få träna mitt första Fight Fit-pass imorgon efter graviditeten! Som jag har längtat, är så pepp på att få träna igen nu och jag räknar ner till jag kan komma igång med löpningen här om några veckor också! Haha, det gäller att glida på den här vågen så länge motivationen till att träna finns där! Det kan ju gå lite periodvis för min del, även om man vet att detr skönast för kroppen om man håller igång något så när regelbundet!En tröttis och en sjukling häromdagen.

En månad

Igår blev den här lilla skrutten en månad gammal. Tiden springer redan iväg och jag vill egentligen bara pausa allt, vill ha kvar den här första bebis-tiden så länge som det bara går, för vips så är han två år gammal han med helt plötsligt! Det är otroligt häftigt att se hur mycket han hinner utvecklas på så kort tid. August har redan från dag ett varit väldigt stark i nacken, han orkar redan vända på huvudet när han ligger på mage. På torsdag är det dags för läkarkontroll på BVC, det ska bli spännande att se hur mycket han väger då vår lilla tjockis och hur lång han är!