Dekorationer och dopfika.

Jag har pysslat och bakat inför Ruths dop i drygt en månad nu. Men när det kommer 75 gäster och man har bestämt sig för att både baka och göra alla dekorationer själv, ja då är det bra att börja i tid! Gällande dekorationer och färgtema så gick färgerna i vitt, ljusrosa och cerise. Jag gjorde pompoms av silkespapper, vek servetter som såg ut som dopklänningar, knöt små rosetter kring cakepops-pinnarna och köpte ballonger i vitt, ljusrosa och cerise. Kan tillägga att jag har fått mycket hjälp av mina kära vänner gällande pyssel och bakning! Jag gjorde även små skyltar till fikabordet där det stod vad allting var för något samt dopprogram inför själva dopakten.


Gällande fikat så beställde vi tårtor från Ica Maxi. Det blev vanliga sockerkaksbottnar med chokladsmörkräm och apelsingrädde. Jag hade ritat upp skisser på hur jag ville att de skulle dekoreras. De gjorde alla dekorationer men jag satte själv på alla sockerpärlor. Sedan hade jag bakat kanelbullar, chokladbollar, chokladkakor, hallongrottor, mjuka havrekakor, cakepops och cupcakes. Sista bilden är lånad av Anna.

Första advent.

Godkväll på er! Snart är första advent förbi och jag kan väl med handen på hjärtat erkänna att jag knappt har hunnit reflektera över att det ens varit advent idag! Vi bor ju för tillfället hemma hos Rickards pappa i och med att köksrenoveringen pågår för fullt hemma hos oss, och därför har jag inte tagit fram varken jul/adventsbelysning till våra fönster eller någon adventsljusstake. Det får åka fram i samband med att vi flyttar hem igen, vilket förhoppningsvis blir om en till två veckor! 

Den här helgen har gått i ett! Igår döptes Ruth och det blev en jättebra dag som blir oförglömlig tack vare våra nära och kära! Ruth blev överöst av kärlek och presenter från alla som firade tillsammans med oss, och jag blir alldeles varm i kroppen av att se och veta att det är så många som bryr sig så mycket om vår lilla skatt! Det kommer inlägg om dopet och allt runtomkring imorgon! Nu går dock ögonen i kors på mig av trötthet här så nu är det dags för sängen! 
Mall of Scandinavia.

Godmorgon! Jag passar på att blogga och slö-surfa runt på mobilen nu när jag precis har fått Ruth att somna om igen. Vi är fortfarande kvar uppe i Stockholm hos Niklas och Anna, Rickard är på den sista kursdagen idag så vi åker hemåt så fort han har slutat sen. Vädret är ganska så trist, grått och mulet ute men vi tänkte ge oss ut på en PW sen jag och Anna. I övrigt blir det nog att hålla sig inomhus och pyssla. Vi ska vika dopprogram och göra vimplar till dopet är planen!

Igår åkte jag, Ruth och Anna till det nyöppnade Mall of Scandinavia. Det var verkligen som ett amerikanskt köpcenter, jättestort! Vi hann inte ens gå igenom alla våningar! Dock hittade vi båda två det vi letade efter, så det kändes ju bra! På kvällen mötte vi upp Niklas och Rickard och åt på Stockholm Tapas. Maten var hur god som helst och jag känner mig fortfarande mätt idag, haha! 

Lunch på Vapiano igår.
Ruth var väldigt nöjd i vagnen och underhöll sig själv med hjälp av sina fötter.