Jakten påbörjas!

Godmorgon på er! I skrivande stund befinner faktiskt jag och Rickard oss hemma hos Annika i Karlstad! Vi åkte hit redan igår efter jobbet och då åkte vi först hem till mamma och Stefan som bjöd på en väldigt smarrig fredagsmiddag! Efter det mötte vi upp Annika, Rickards mamma, på bion där vi såg filmen Trevligt folk. Den kan jag varmt rekommendera, den handlar ju om att det i Borlänge dras ihop ett somaliskt bandylandslag med målet att öka integrationen mellan invandrare och svenskar. Filmen fick mig både att bli arg, skratta och gråta. Arg för hur otroligt inskränkta och kortsynta vissa människor är! Jag önskar att de människorna kunde få hamna i exakt samma livssituation som de här unga somaliska killarna har gjort, så ska vi få se hur bra de hanterar situationen! De flesta av killarna är 5-7 år yngre än mig och många av dem kom hit själva efter att ha fått se flera  (eller alla) av sina familjemedlemmar bli dödade framför deras ögon, när de var barn! Det är en hemsk start i livet som jag tror att få av oss ens kan föreställa sig! Förlåt, det där blev en liten avstickare, summa summarum så var filmen otroligt bra, se den! 

Idag tänkte jag och Rickard spendera några timmar på stan här i Karlstad. Jag ska köpa nya skor och Rickard tänkte kolla lite på kläder. Sedan tänkte vi faktiskt påbörja jakten efter en barnvagn åt Pyret så det blir en tur till Babyproffsen här i Karlstad också! Jag har (redan sen innan Pyret) varit sugen på en Emmaljunga Mondial Duo Combi, som jag har läst och hört mycket gott om. Dock ska vi ju känna oss fram, bokstavligt talat, så får vi se vad valet landar på i slutändan! En liten sväng till Ikea kommer det också bli innan vi mellanlandar här hemma hos Rickards mamma igen. Ikväll är vi nämligen hembjudna på middag hos Elinor och Christoffer, ska bli jättetrevligt och roligt att se hur de bor!
Avslutningsmiddag och avsked.

I torsdags kväll efter jobbet hade mina kära arbetskamrater fixat en avskedsmiddag för Johan, Sara och mig som ska sluta framöver. Trots att anledningen till middagen kändes vemodig så blev det en mycket trevlig kväll med god mat och i sällskapet av de bästa arbetskamraterna! De hade ordnat och dukat så fint och efter middagen höll Christina ett litet tal till oss alla tre. Jag hade lovat mig själv att jag inte skulle gråta men det kröp allt fram några tårar ändå. Vi fick också med oss några presenter hem som symboliserar Mariestad. Även om allt detta faktiskt kommer i från ett eget beslut så kändes det ändå tungt att jag inte kommer få jobba med alla de här härliga människorna längre! Att börja som nyutexaminerad på Folktandvården i Mariestad har för mig inneburit den bästa starten inom min yrkeskarriär, bättre grund att stå på hade jag aldrig kunnat få någon annanstans! Nu har ju jag fortfarande två och en halv vecka kvar innan jag gör min sista dag men jag tackar ändå allihop för den här tiden, speciellt Carin som är en fantastiskt duktig tandhygienist, handledare och framförallt vän!

Urkramad disktrasa.

Det är ungefär så jag känner mig rent fysiskt efter de här dagarna hemma. Man blir verkligen helt slut i kroppen, det har varit pest och pina bara att ta sig upp och ner för trappan, sorgligt men sant! Men nu är det förhoppningsvis över och imorgon ska jag jobba igen! Jag känner att min rygg tog lite stryk nu när det bara har varit säng/soffläge för min del i tre dagar, så förut gick jag ut på en kort promenad runt kvarteren bara för att få sträcka ut kroppen. Tro mig, det gick i snigelfart, en äldre dam med rullator gick om mig, och jag flåsade nog dubbelt så mycket som henne! Men skönt och välbehövligt var det i vilket fall!

Igår kom det ett litet paket på posten med två fotografier som jag beställt förstoringar av. En bild på mig och Rickard och bilden på lilla Pyret från ultraljudet i fredags! De har fått plats i ramarna i hallen och jag är helnöjd!