God Jul

Jag brukar inte ha nyårslöften, men nu har jag ett jag faktiskt både vill och försöker komma hålla och det är att jag under 2013 ska bli en bra mycket bättre bloggare som uppdaterar bloggen oftare! 
 
Den här sista veckan innan jul har varit lite stressig men på samma gång mysig då julkänslorna har infunnit sig ordentligt! Och idag är det äntligen julafton! I skrivande stund sitter jag hemma hos mamma och Stefan i Karlstad, där övriga i familjen ligger och sover. Vi har som tradition sedan x antal år tillbaka att vi samlas här på kvällen den 23:e och umgås för att på morgonen den 24:e äta julfrukost tillsammans och byta julklappar. Efter detta åker jag, Rickard, Niklas och Anna vidare på jullunch hemma hos pappa och Rosi där vi (hör och häpna) äter mer julmat och byter paket. Tillsist landar jag och Rickard hemma hos hans storebror med familj där även andra familjemedlemmar från släkten Hedqvist/Hermansson befinner sig och där stannar vi  resten av eftermiddagen och kvällen sedan! Det blir en hel del åkande för vår del men på samma gång är det mysigt att få träffa så många som möjligt!
 
Jag vill önska alla mina läsare en riktigt God Jul!

Patientseminarium och bedövningar

Goddagens! Just nu sitter jag på praktiken, har en extradag idag för att kunna samla  in data till ett patientseminarium vi ska ha i denna kurs i början av januari. När jag ändå är här så passar jag på att försöka få ihop de sista bedövningarna jag har kvar att lägga. 
 
I eftermiddag när jag kommer hem till mamma och Stefan så är det löpning som står på schemat. Efter det ska baka kladdkaksmuffins med pepparkaksfrosting på som jag ska bjuda alla på kliniken på torsdag då jag gör min sista dag som tack för allting! 
 

Julkänslor.

 
Åh, nu börjar julkänslorna att infinna på riktigt och snart är det jul! Jag kan inte riktigt förstå vart den här hösten har tagit vägen, det var ju nyss slutet av augusti och start på näst sista terminen av min utbildning! Tiden har bara flugit iväg och det känns som om jag har åkt i en brant berg- och dalbana hela hösten. Jag är så himla stolt över mig själv för att jag klarade slutexaminationerna för utbildningen! Jag känner själv hur mycket jag faktiskt har utvecklats den här hösten och jag vet att jag fortfarande kan utvecklas ännu mer, men jag är på väg i rätt riktning!
 
Jag är nu inne på den sista praktikveckan och det är blandande känslor även där. På ett sätt ska det bli skönt att få vara hemma och och skriva enbart på examensarbetet för det har varit lite stressigt att få ihop det då jag och Johanna som jag skriver med har haft praktik olika dagar under veckorna. På samma gång så kommer det bli jättetråkigt att inte få ha patientverksamhet på flera månader för det är ju ändå det som är det allra bästa! Men men, tiden går ju som jag har konstaterat tidigare, väldigt fort!
 
Hemma förs det just nu livliga debatter mellan mig och min käre Rickard om när vi ska köpa hem årets julgran. Hade jag fått som jag velat så hade den redan varit köpt men där håller inte Rickard med, han tycker att så sent som möjligt är bäst (tråååkigt). Men jag har nu lyckats övertala honom att fredag vore en alldeles ypperlig dag att införskaffa granen. På villkoret att jag gör det själv. Förhoppningsvis så kanske jag och Emelie åker iväg och köper våra granar samtidigt på fredag och då använder släpkärran, det skulle ju underlätta ganska rejält då jag inte har lust att göra en Lotta på Bråkmakargatan-style och släpa hem en gran på en spark alldeles själv! Och ingen Bamsen har jag att ta till hjälp heller! Men bortsett från avsaknaden av granen så är det adventspyntat och fint hemma och snön gör ju verkligen sitt för att julkänslorna ska infinna sig!